Uitleendienst Erfgoed

Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties.

Voor wie

Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website uitleendiensterfgoed.be kun je het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen.
Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan naar het aangewezen uitleenpunt.

Uitleenpunt Erfgoedcel Waasland

Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal ophalen bij de Erfgoedcel Waasland, Lamstraat 113 in Sint-Niklaas. Dit is een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen naast Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele en Sint-Truiden.

Maak een afspraak voor het afhalen en terugbrengen van materiaal tijdens de kantooruren via erfgoedcel@interwaas.be.

Meer weten?

Alle praktische informatie kun je nalezen in deze handige brochure.

De Uitleendienst Erfgoed is een realisatie van volgende partners:

 

 

Opnamemateriaal Mondelinge Geschiedenis

De Erfgoedcel Waasland beschikt over 4 Sony minidisc-recorders, 8 TASCAM DR-1 solid state recorders en 1 Marantz solid state recorder. Deze toestellen kunnen uitgeleend worden door alle erfgoedorganisaties en privépersonen die het erfgoed in het Waasland willen documenteren en/of onderzoeken en hiervoor de methode van mondelinge geschiedenis willen gebruiken.

Handleidingen

Download hier de handleidingen van de verschillende toestellen:

Hoe reserveren?

De opnametoestellen zijn gratis te ontlenen. Meer weten over de opnametoestellen? Neem dan contact op met de Erfgoedcel Waasland op 03 780 52 10 of via erfgoedcel@interwaas.be. Hier vind je het ontleningsreglement terug.