Print Projecten

Projecten

Hieronder vind je verschillende erfgoedprojecten binnen het Cultureel-Erfgoedconvenant Land van Waas. Keer regelmatig terug, aangezien dit altijd aangevuld wordt.

Raadpleeg hier ook voorbije projecten...

 Weergave:


Bijdrage in groepsaanbod verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert sinds 2012 i.k.v. hun depotbeleid een groepsaanbod verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. De Erfgoedcel Waasland draagt financieel bij in de aankoop van dit materiaal.

-> meer
Doel © Erfgoedcel Waasland

Vanaf 2009 kwamen in een voorbereidend traject verschillende organisaties samen teneinde proactief afstemming te zoeken en af te tasten waar samenwerking rond Doeldorp en Doelpolder mogelijk is.

-> meer
Reclame Tide wasmiddel

De Erfgoedbank Waasland (www.waaserfgoed.be) herbergt een schat aan materiaal over het leven in het Waasland in vervlogen tijden. Deze zijn te doorbladeren per collectie, gemeente of materiaalsoort, vrij te doorzoeken of (voor materiaal dat we aan een straat kunnen koppelen) te zien op de kaart. Daarnaast zijn er ook de wisselende online tentoonstellingen, die een hapklare selecties bieden uit het vele materiaal. Laat ook zeker een commentaar achter als je ons meer informatie kan geven over een bepaalde foto!


-> meer
Erfgoeddag 2015: programma

Op zondag 26 april 2015 is het opnieuw Erfgoeddag. We nodigen je graag uit op de jaarlijkse feestdag van het cultureel erfgoed. Het thema is dit jaar "ERF!".

-> meer
Groepsaankoop verpakkingsmateriaal

Afgelopen 2 jaar deed het provinciebestuur een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal. En met succes: zowel kleine als grote organisaties plaatsten zowel kleine als grote bestellingen. Ze herhalen nu dit aanbod! U kunt hiervoor uiterlijk 23 juni intekenen. U bent ook van harte welkom op de gratis demonstratie op 22 mei!

-> meer
Ontbijt met een verhaal

Elke eerste woensdag van de maand kan je in Lokeren deelnemen aan Ontbijt met een verhaal in Ontmoetingscentrum de Moazoart. Tijdens een gezellig, goedkoop ontbijt maak je kennis met anderen én met verhalen uit de eigen (en andere) regio. Het Wase erfgoed leent zich prima tot onderwerp van dit Ontbijt!

-> meer
Oscar komt naar je toe

De Erfgoedcel Waasland stapt in het Oscarproject, en gaat zo werken aan het (h)erkennen van de competenties van haar achterban. Oscar waardeert je ervaring!

-> meer
Landbouwmuseum © Erfgoedcel Waasland - fotograaf Stefaan Van Hul

In het overleg agrarische collecties werken het collectiebeheerders uit het Waasland en het Meetjesland samen aan de verschillende collecties agrarisch erfgoed, meer bepaald rond het opstellen van selectiecriteria e.d.

-> meer
Prachtig nieuw boek

Bent u geïnteresseerd in landbouw en zijn geschiedenis? Dan is dit gloednieuwe boek met prachtige foto’s vast iets voor u! Lees dan snel verder en bestel dit interessante boek!

-> meer
Sint-Maarten en Sinterklaas © Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen

Iedereen kent Sinterklaas en Sint-Maarten als dé geversheiligen! Maar weet je ook welke gebruiken verbonden zijn aan deze kindervrienden?

-> meer
Thuiswerkende beschrijvers-vrijwilligers gezocht voor de Erfgoedbank

Om de projectwerking, onder andere in functie van het project Erfgoedspeurders en de Erfgoedbank Waasland (www.waaserfgoed.be) evenals de interne werking van de erfgoedcel te ondersteunen, zoekt de Erfgoedcel Waasland gedreven en dynamische vrijwilligers die graag van thuis uit werken.
Op dit moment willen wij een pool van vrijwilligers creëren, waarop we beroep kunnen doen als er zich veel werk voor de Erfgoedbank aandient.


-> meer
Stedelijk Basisonderwijs Eksaarde; Joliens favoriete erfgoed is een fossiel. Zij maakte er een mooie, kleurrijke toekomstvoorstelling van!

De Erfgoedcel Waasland verzamelde op de deze site een heleboel interessante informatie voor scholen onder het hoofdstukje "Tips voor scholen". Zowel het educatieve aanbod van de Erfgoedcel Waasland als van de Wase erfgoedorganisaties vind je hier terug. Tenslotte worden ook tips en tricks van koepelorganisaties, van Canon Cultuurcel en dergelijke meegegeven over oa subsidies, studiedagen enzovoorts.

-> meer
Wase scanner

Scanner zoekt erfgoed! In de Bibliotheca Wasiana kan je vanaf nu gratis je erfgoed scannen.

-> meer
Logo 100 jaar WOI in het Waasland © Erfgoedcel Waasland

In 2014 is het zover: de 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog. Ongetwijfeld denken velen hierbij aan de Westhoek, maar ook in de bezette gebieden woedde de oorlog tussen 1914 en 1918 in alle hevigheid...

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Waasland
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&catid=41&itemno=0