Print Erfgoedveld Waasland >> Rijksarchief Beveren

Rijksarchief Beveren

 
 
Naam:

Rijksarchief Antwerpen-Beveren

Adres:Kruibekesteenweg 39 bus 1, 9120 Beveren
Tel.:

03 750 29 77 en 03 236 73 00 

Fax.:

03 750 29 70 en 03 775 26 46

E-mail:

 rijksarchief.antwerpen-beveren@arch.be

Website:http://arch.arch.be
Contactpersoon:Johan Dambruyne (diensthoofd)
Aanbod:

Het Rijksarchief Antwerpen-Beveren bewaart archieven van zowel publiek- als privaatrechtelijke archiefvormers waarvan de zetel of vestigingsplaats ligt of lag op het grondgebied van de gerechtelijke arrondissementen Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Het archiefdepot bewaart ook de parochieregisters, de registers van de burgerlijke stand en het handelsregister voor Vlaanderen alsook het archief van de Vlaamse Gemeenschap en tientallen bedrijfsarchieven. Het Rijksarchief Antwerpen-Beveren fungeert tevens als tussenarchief voor de archieven van de buitendiensten van de FOD Financiën (Vlaanderen) en als genealogisch centrum. 


Omvang: meer dan 60 strekkende kilometer.


 


Openingsuren locatie:

De leeszaal is geopend van dinsdag tot vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en op de eerste zaterdag van de maand van 9.00 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur. Bovendien is het nodig om voor de zaterdag stukken op voorhand te reserveren. Tijdens de maanden juli en augustus is het Rijksarchief gesloten op zaterdag en tussen 12 en 13 uur op weekdagen Voor scholen echter: tijdens de kantooruren, ook in schoolvakanties, bij voorkeur op afspraak.

Toegankelijkheid:toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Openbaar vervoer:Het Rijksarchief te Beveren is vlot bereikbaar met de trein. De gebouwen bevinden zch op 3 minuten wandelafstand van het station van Beveren.
Aanbod voor scholen:Leerkrachten kunnen een bezoek aan het Rijksarchief Beveren aanvragen en zo kennis maken met wat een archief nu eigenlijk is, en met hetgeen in het Rijksarchief Beveren wordt bewaard. Ze kunnen speuren in documenten die hen vertellen over het verleden. Ze ontdekken op welke wijze genealogen een stamboom reconstrueren. Je kan immers de registers van de burgerlijke stand van de Vlaamse gemeenten raadplegen maar ook de parochieregisters evenals andere genealogische bronnen.
Pick-nick mogelijkheid:Bij mooi weer op het grasveld (speelplein met zitbanken en enkele speeltuigen van de gemeente Beveren naast het Rijksarchief)
Prijs:

Zie http://arch.arch.be/images/stories/tarieven.pdf voor tarieven.

Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Waasland
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=164&catid=51&itemno=0&pos=50