Print Projecten >> Erfgoeddag 2017 - Wase programmabrochure

Erfgoeddag 2017 - Wase programmabrochure

    Naar overzicht    
Laten we samen zorgen voor een spetterende 17e Erfgoeddag!
 
Wist je dat deze editie in het teken staat van ZORG, een onderwerp waar een boel over te vertellen valt?
Het woonzorgcentrum dat een jubileum viert, het lokale ziekenhuis waarvan de oude vleugel verdwijnt, de kranige dorpsdokter die met pensioen gaat, de geneeskrachtige rituelen van je buur uit het Midden-Oosten, je oma die thuis is bevallen,… allemaal voorbeelden van het zorgverhaal door de eeuwen heen.
Een praatnamiddag, jong ontmoet oud en keuvelkoffers, het zijn maar enkele voorbeelden van samenwerking tussen zorginstellingen en erfgoedorganisaties. Een aanbod dat tijdens Erfgoeddag de nodige aandacht verdient.

Kennismaken met de mensen die er dagelijks voor zorgen dat ons verleden bewaard en verzorgd wordt? Ook dat is de bedoeling! Talrijke verenigingen, instellingen, archieven, weldoeners, technici, erfgoedwerkers waken over de bronnen van onze geschiedenis.
 
Op zondag 23 april 2017 zetten vele musea, archieven, erfgoedorganisaties en vrijwilligers dit thema in de kijker. Ze vertellen verhalen, nemen je mee naar het verleden, tonen je hun schatten op zolder, werken samen met woonzorgcentra en andere niet-erfgoedpartners. Tussen 10u en 18u kan je -volledig gratis- verschillende erfgoedlocaties bezoeken en deelnemen aan de activiteiten die ter gelegenheid van Erfgoeddag worden georganiseerd.
 
 
 
Dankzij deze krant kan je alvast een keuze maken uit het mooie aanbod van maar liefst 33 activiteiten dat de deelnemende gemeenten van het Waasland voor jou hebben samengesteld. Je kan dit jaar voor een blik achter de schermen, nieuwe ontdekkingen, spektakel en plezier opnieuw terecht in Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Niklaas, Stekene, Waasmunster en Zwijndrecht. Kies je favoriet!
 
Natuurlijk kunnen ook de kinderen zich die dag uitleven! Enkele organisaties programmeren immers activiteiten speciaal gericht op kinderen. Je kan ze herkennen aan het vliegje.
 
Bij alle locaties staat vermeld of ze (geheel of gedeeltelijk) toegankelijk zijn voor de minder mobiele bezoeker.
 
Met opnieuw zo’n divers aanbod op zak, wensen wij alle bezoekers een boeiende Erfgoeddag toe in onze regio!
 
Kijk hier voor meer info over Erfgoeddag 2017.

 
Erfgoeddag 2017 - Wase programmabrochure
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Waasland
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=470&catid=&catid=41&lang=NL