Weerbaar Waasland brengt het verhaal van de Groote Oorlog door de ogen van Waaslanders. Op welke manier beleefden ze de Eerste Wereldoorlog, zowel aan het front als in het dagelijkse leven? De tweeledige tentoonstelling ‘Weerbaar Waasland’ brengt het unieke verhaal van de regio in woord en beeld.

De tentoonstelling reist doorheen de tien Wase gemeenten en daagt je uit om na te denken over de dilemma’s van Waaslanders tijdens de Eerste Wereldoorlog. Aan de hand van persoonlijke verhalen en foto’s nemen we je mee naar het Waasland in oorlogstijd.

De fototentoonstelling toont het IJzerfront door de lens van de Lokerse pater-scheutist Gustaaf Drossens (1892-1962). Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de jonge Drossens opgeroepen als brancardier en ziekenverpleger. Gewapend met een fototoestel nam hij unieke en nooit eerder vertoonde foto’s aan het front. Zijn foto’s worden in deze tentoonstelling vergezeld van persoonlijke verhalen van Drossens zelf en andere Waaslanders in de oorlog.

Op deze website vind je allerlei informatie over de activiteiten die tijdens de herdenkingsperiode 2014-2018 doorgaan in het Waasland.