Webinar ‘Help! Een nieuwe vzw-wetgeving!’.

In samenwerking met Histories organiseert de erfgoedcel op dinsdagavond 27 oktober de webinar ‘Help! Een nieuwe vzw-wetgeving!’.

Sinds 1 mei 2019 is er een nieuwe wetgeving van kracht voor vzw’s. Wat is er veranderd? Wat zijn de nieuwe verplichtingen? Hoe breng je jouw vzw in regel? Tegen wanneer moeten vzw’s in orde zijn? Wat zijn de basisvoorwaarden voor een gezond en haalbaar vzw-beheer? Wat betekent het dat de overheid vzw’s wettelijk als ondernemingen beschouwt? Wat zijn de voordelen om vzw te blijven/worden? Wat zijn hierbij erfgoedgerelateerde voorbeelden of aandachtspunten? Je krijgt tijdens deze infosessie een antwoord op al jouw vragen.

Deze online vorming richt zich tot (erfgoed)verenigingen en gemeenschappen die vragen hebben over hun wettelijk statuut en de nieuwe vzw-wetgeving. Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro. Voor deelnemers uit het Waasland is de vorming gratis.

Datum: Dinsdag 27 oktober 2020

Tijdstip: 19.30u.-22u.

Meer info en inschrijven via deze link .