Bijdrage groepsaankoop verpakkingsmateriaal

Sinds enkele jaren organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor erfgoed. Ze herhalen dit aanbod ook in 2020. Je kan deelnemen aan deze groepsaankoop en bestellen tot en met 31 juli 2020.

Groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal

In het kader van het provinciaal depotbeleid biedt het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop aan de Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders aan voor het aankopen van handschoenen, zuurvrije kartonnen dozen, kunststoffen verpakkingsmateriaal... En met succes: organisaties plaatsten in het verleden zowel kleine als grote bestellingen.

Wat zijn de voordelen?

  • Je erfgoed krijgt de beste zorgen. Experten selecteerden bijna 100 kwaliteitsproducten zoals zuurvrije kartonnen dozen en kunststof bakken, noppenfolie en zijde papier, kledinghoezen en opgedikte kapstokken, insectenvallen, silicagel... En als het niet bestaat, maakt de Provincie het zelf.
  • Je spaart tijd uit. De experten vergelijken prijzen, spreken af met leveranciers en volgen de bestelling op.
  • Je spaart geld uit. De Provincie onderhandelt over de prijs en betaalt maar één keer transportkosten.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Anders moet je soms meteen een grote hoeveelheid bestellen.

Hoe werkt het?

Jaarlijks herhaalt de Provincie Oost-Vlaanderen dit aanbod. Een overzicht van het aanbod vind je hier. Bestellen kan via een bestelformulier vóór 31 juli 2020. Eens je bestelling gearriveerd is, krijg je een seintje en kan je ze  ophalen in één van de vier afhaalpunten. De factuur ontvang je achteraf.

Erfgoedcel Waasland ondersteunt

De Erfgoedcel Waasland draagt financieel bij in de aankoop van dit materiaal. Hiervoor wordt gewerkt met een vast percentage. Wase organisaties die intekenen op dit groepsaanbod, krijgen achteraf een deel van hun bestelling terugbetaald.

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Erfgoed & erfgoedsites van de Provincie Oost-Vlaanderen
E: [email protected]
T: 09 267 72 55
www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoop-erfgoed