Wase Erfgoedprijs 2021

Wase Erfgoedprijs

Sinds 2019 organiseren de Erfgoedcel Waasland en Erfpunt samen de Wase Erfgoedprijs. Ze wordt jaarlijks afwisselend uitgereikt aan een cultureel erfgoedproject of een onroerend erfgoedproject. Dit jaar ligt de focus op cultureel erfgoed.

Met de Wase Erfgoedprijs willen we de aandacht vestigen op bijzondere projecten over het Wase erfgoed in de ruimste betekenis van het woord. We gaan op zoek naar projecten die in het Waasland of daarbuiten werden gerealiseerd in 2019 of 2020 en die op de een of andere manier bijdragen tot de verruiming en de verdieping van de kennis over het Wase erfgoed en de verspreiding ervan naar een breder publiek.

Hoe werkt het?

De uitreiking van de Wase Erfgoedprijs vindt plaats op zaterdag 27 november 2021.

Een vakjury beoordeelt de ingezonden projecten op basis van hun verdienste, hun voorbeeldfunctie, hun vernieuwend karakter en hun maatschappelijke relevantie. Ze bekroont drie laureaten, waarvan één hoofdwinnaar. De laureaten ontvangen elk een bedrag van 500 euro. De winnaar ontvangt een bedrag van 1000 euro: 500 euro als laureaat en 500 euro daarbovenop als winnaarsbonus.

Meer weten? Hou WaseErfgoedprijs.be in de gaten voor het laatste nieuws!