Dit was Erfgoeddag 2024!

Op zondag 21 april gingen we op zoek naar wat een huis tot een (echte) thuis maakt. Ogenschijnlijk een doodeenvoudige vraag, maar schijn bedriegt. Want uit wat bestaat dat, dat thuisgevoel? Erfgoeddag zocht uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer! 

Wij zijn nog aan het nagenieten van Erfgoeddag: wat een opkomst en erfgoed-enthousiasme. Meer dan 4000 erfgoedliefhebbers bezochten de vele Wase activiteiten. Een speciale dank aan alle erfgoedorganisaties, vrijwilligers en partners die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt! Hieronder vind je een kleine terugblik over hoe Erfgoeddag 2024 eruitzag in het Waasland

Erfgoeddag 2025: Game on!

We kunnen ook al uitkijken naar Erfgoeddag 2025.  Speel, geniet en leer spelenderwijs over de geschiedenis en het erfgoed dat daarvan getuigt. Van sport tot spel, gokken en beginnersgeluk, techniek en vaardigheid, over erfgoed in beweging: op zondag 27 april 2025 brengt Game On! tradities en innovaties samen in een viering van onze culturele rijkdom.