Ontleningen

Via de erfgoedcel kan je tentoonstellingen, apparatuur en ander materiaal ontlenen.

praatvaliezen-thumb

Met de Praatvaliezen kunnen OKAN-klassen aan de slag. Ze zijn ontwikkeld op maat van anderstalige nieuwkomers. In de valiezen vind je foto’s, werkbladen en erfgoedobjecten die uitnodigen tot een gesprek. De interculturele dialoog is interessant op zich, en het gesprek helpt om Nederlands te leren.

Kuevelkoffer-thumbnail

Met de Keuvelkoffers ga je met ouderen in gesprek over hun leven, vroeger en nu. Ze zijn bedoeld voor al wie met ouderen werkt . Per thema beschik je over een inleidend filmpje, oude foto’s en erfgoedobjecten die uitnodigen tot een gesprek. Een namiddag vertelplezier verzekerd!

Uitleendienst

Wil je je erfgoedcollectie beter beschrijven en bewaren? FARO stelt een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking, om cultureel-erfgoedzorg te ondersteunen. De erfgoedcel is één van de uitleenpunten in Vlaanderen. Het materiaal is kwaliteitsvol en eenvoudig te bedienen.

Mercator-thumbnail

Bij de erfgoedcel kan je gratis twee tentoonstellingen ontlenen die we uitwerkten in het kader van voorbije projecten. De ene is een fototentoonstelling over de Wase reuzencultuur. De andere is een postertentoonstelling die het verhaal brengt van de Wase polders en wateringen, in woord en beeld. 

Interview

Wil je graag een mondeling geschiedenisproject starten? Laat je je leerlingen hun (groot-)ouders interviewen? Of ga je misschien zelf op zoek naar je familiegeschiedenis? Iedereen die met Waas erfgoed bezig is, kan bij de erfgoedcel terecht voor professioneel opnamemateriaal.