HeirbrugQueeste

Van augustus tot het najaar van 2021 lopen in Lokeren de Lokerse Queesten: drie wandel- of fietstochten doorheen de stad om zelf te ontdekken. De HeirbrugQueeste is daar één van. Die leidt je doorheen de Heirbrugstraat, waar verleden en heden samenkomen. Je ontdekt er erfgoed – zoals de haarsnijderij, de verdwenen cafés en de Spaanse arbeidsmigratie – in een springlevende buurt.

De wandeling

De Heirbrug is een uiterst boeiende straat en buurt, rijk aan verhalen en erfgoed. De HeirbrugQueeste is een wandeling met 10 getuigenissen. Ze biedt een kijkje achter de gevels van enkele interessante locaties. Een onderneemster, een nieuwkomer, een socioculturele organisatie, een gebedshuis, een burgerinitiatief… Elk heeft een eigen, uniek verhaal.

Je kan de HeirbrugQueeste doen op eender welk moment. Alleen, met vrienden of met de familie. Via de folder met route, de website van de Lokerse Queesten en QR-codes op het parcours wandel je langs de stopplaatsen in de Heirbrug­straat.

De partners

De Lokerse Queesten, dat zijn enthousiaste Lokeraars, in een eigenzinnige samenwerking met Avansa Waas-en-Dender, Masereelfonds Lokeren, Vagevuur en Erfgoedcel Waasland. Met de steun van Cultuurraad Lokeren en de Vlaamse overheid.