Inspiratiedag voor Wase Vrijwilligers

De Inspiratiedag voor Wase Vrijwilligers gaat door op zaterdag 7 mei 2022, in Vrijetijdscomplex De Meermin te Waasmunster. Eerder moest ze worden uitgesteld door verstrengde coronamaatregelen. Ze wordt het wachten helemaal waard: alle geïnteresseerde cultuur- en erfgoedvrijwilligers zijn welkom om elkaar te ontmoeten in een gezellige sfeer, rondom boeiende inhoud. Zo willen we jullie een hart onder de riem steken na bijzonder moeilijke tijden voor het verenigingsleven.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf woensdag 10 maart 2022 via https://bit.ly/inspiratiedagwaasland.

Voor de laatste stand van zaken kan je terecht op de website van Cultuurtuin WAAS.

Het programma

De partners

De inspiratiedag is een initiatief van Cultuurtuin Waas, de Erfgoedcel Waasland, Erfpunt Academie en Avansa Waas-en-Dender.

Verenigen doen we samen

13 maart 2020. Het normale leven viel onverwacht stil. Iedereen moest ‘in zijn kot blijven’ en fysiek verenigen kon niet meer. De talloze lokale verenigingen en duizenden gedreven vrijwilligers wrongen zich in bochten om mensen virtueel samen te brengen, vereenzaming tegen te gaan en betrokkenheid hoog te houden. Maar het is op alle fronten hard. Menselijk en financieel. De hoop en creativiteit overwonnen. En nu mag en kan het eindelijk weer. Samen verenigen!

Vlaanderen breed loopt momenteel de campagne Verenigen doen we samen: een initiatief van De Federatie en Publiq. Omdat we het o zo hard gemist hebben en o zo noodzakelijk is, willen ze deze doorstart/heropstart ondersteunen met inspiratie voor verenigingen, ondersteuningstips voor lokale besturen en gebundelde activiteiten voor burgers.

© De Federatie / Nena Peeters