Inspiratiedag voor Wase Vrijwilligers

We hielden het de afgelopen maanden niet voor mogelijk, maar corona speelt ons toch weer parten. De Inspiratiedag voor Wase Vrijwilligers van zaterdag 4 december 2021, in De Meermin Waasmunster, wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2022. De huidige context laat ons niet toe onze doelen te bereiken: een ruime groep cultuur- en erfgoedvrijwilligers de kans geven elkaar te ontmoeten, in een fijne sfeer, rondom boeiende inhoud, en hen een hart onder de riem steken na corona. De inschrijvingen zijn daarom stopgezet. Van zodra de nieuwe datum bekend is, starten de communicatie en de inschrijvingen terug op.    

De partners

De inspiratiedag is een initiatief van Cultuurtuin Waas, de Erfgoedcel Waasland, Erfpunt en Avansa Waas-en-Dender.

Verenigen doen we samen

13 maart 2020. Het normale leven viel onverwacht stil. Iedereen moest ‘in zijn kot blijven’ en fysiek verenigen kon niet meer. De talloze lokale verenigingen en duizenden gedreven vrijwilligers wrongen zich in bochten om mensen virtueel samen te brengen, vereenzaming tegen te gaan en betrokkenheid hoog te houden. Maar het is op alle fronten hard. Menselijk en financieel. De hoop en creativiteit overwonnen. En nu mag en kan het eindelijk weer. Samen verenigen!

Vlaanderen breed loopt momenteel de campagne Verenigen doen we samen: een initiatief van De Federatie en Publiq. Omdat we het o zo hard gemist hebben en o zo noodzakelijk is, willen ze deze doorstart/heropstart ondersteunen met inspiratie voor verenigingen, ondersteuningstips voor lokale besturen en gebundelde activiteiten voor burgers.

© De Federatie / Nena Peeters