Nieuw: Wandelgids Martinusroute

Van 12 tot 14 mei kwamen tien delegaties uit negen Europese landen naar Beveren om er de jaarlijkse Algemene vergadering en het colloquium van het Europees Cultureel Netwerk Sint-Maarten bij te wonen. Tijdens een studiemiddag op 13 mei werd de gedrukte wandelgids van de Martinusroute doorheen Vlaanderen voorgesteld.

De Martinusroute is een bewegwijzerde wandelweg van ca 6000 km doorheen Europa, opgesplitst in vier wandelwegen die vanuit verschillende Europese steden naar Tours (FRA) leiden. De noordelijke route van Utrecht (NL) naar Tours (FRA) is ca 1500 km lang waarvan 450 km bewegwijzerde paden in Vlaanderen.

Aan de gids werd bijna drie jaar gewerkt. De coördinatie ervan gebeurde door Gie Beirnaert, oud-voorzitter van Grote Routepaden en voorzitter van de Gidsenvereniging Beveren. De Martinusroute is in etappes te bewandelen, zowel van Noord naar Zuid als van Zuid naar Noord en is volledig bewegwijzerd.

Verkooppunten

De topogids is te koop bij de dienst Toerisme Beveren en diverse diensten Toerisme in steden en gemeenten langs de Martinusroute in Vlaanderen. Ook bij Standaardboekhandel Beveren en via de Grote Routepaden is de gids verkrijgbaar. Het boek in een handig zakformaat telt 312 pagina’s en kost 18 EUR.