Sprekend Waasland

In het najaar van 2020 lanceerde de Erfgoedcel Waasland de podcast Sprekend Waasland. Tien vertellers gingen enthousiast aan de slag met oude Wase volksverhalen en staken ze in een nieuw jasje. Hun 10 verhalen werden niet opgeschreven, maar ingesproken. Zo vertellen ze dit stukje Waas erfgoed op hun manier aan jou door.

Meer weten? Klik hier voor de projectwebsite en beluister de 10 afleveringen op Spotify.

Wase volksverhalen

In 2007 onderzocht de erfgoedcel gekende en minder gekende bronnen met Wase volksverhalen, en verzamelde de verhalen in een inventaris. Dit leverde meer dan 500 verhalen op, waarvan er 10 werden gebundeld in het boek Griezelverhalen uit het Waasland. Ook de verhalen van Sprekend Waasland werden uit deze inventaris geplukt.

De partners

Sprekend Waasland is een project van de Erfgoedcel Waasland i.s.m. de 10 Wase steden en gemeenten: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Zwijndrecht.

Deel je mening

Wil je graag je mening kwijt over de verhalen? Klik dan op deze link en vul onze korte vragenlijst in. Dat helpt ons bij de evaluatie van het project.