Zet jouw ambacht en vakmanschapserfgoed in de kijker

Ambacht en vakmanschap zijn breed en divers. Het gaat bijvoorbeeld over het bouwen van violen, het maken van natuurlijke verven, het plaatsen van tattoos of het borduren in de Afghaanse Kandahar doesi-stijl. Deze praktijken worden doorgegeven tussen generaties en evolueren nog steeds. In 2022 wil de Erfgoedcel Waasland samen met Werkplaats immaterieel erfgoed, ETWIE en Bokrijk dit immaterieel erfgoed zichtbaar maken. We stimuleren de registratie ervan op ImmaterieelErfgoed.be, een website van de Vlaamse overheid.

Registreren op ImmaterieelErfgoed.be

Wil je graag meer bekendheid geven aan de traditie, kennis en vaardigheden die jij in leven houdt? Registreer dan je erfgoedpraktijk rechtstreeks op ImmaterieelErfgoed.be of laat het ons weten via 03 500 47 50 of erfgoedcel@interwaas.be. Wij helpen je graag bij jouw registratie!

Bekijk zeker de inspirerende voorbeelden op deze pagina.

Wase praktijken op ImmaterieelErfgoed.be

In de themacampagne van 2021 stonden muziek en podiumkunsten centraal. In samenwerking met de Erfgoedcel Waasland werden toen Popcorn Oldies toegevoegd aan de databank: een unieke, Wase dans- en muziekcultuur.

Op de databank van Immaterieel Erfgoed vind je verder Wase reuzen, de klompencultuur in Vlaanderen en de Sinterklaas- en Sint-Maartengebruiken, die ook met inbreng van de erfgoedcel werden geregistreerd.

flyer-WIE-themacampagne-2022