Erfgoedklapper 2023

Alle Wase scholen krijgen komend schooljaar de gelegenheid om erfgoed in hun klaslokalen tot leven te brengen. Naar aanleiding van het begin van het nieuwe schooljaar 2023-2024 lanceert de Erfgoedcel Waasland namelijk de Erfgoedklapper 2023.

Erfgoedtips en inspirerende voorbeelden

De Erfgoedklapper 2023 is een educatieve scheurkalender vol prikkelende zwart-witfoto’s uit het Wase verleden. Ze schotelt leerkrachten doorheen het schooljaar wekelijks allerhande erfgoedtips en inspirerende voorbeelden voor.  Ook maak je kennis met de vele erfgoedorganisaties waaraan het Waasland rijk is. Het is een inspiratiebron voor tal van boeiende ontdekkingstochten in het Waasland en in de eigen klas.

Ben jij al ‘week’ voor erfgoed?

Heel wat scholen gaan regelmatig op zoek naar manieren om erfgoed in de lessen te integreren. Met zijn veelheid aan erfgoed en erfgoedorganisaties biedt het Waasland op dit vlak heel wat mogelijkheden. Met de Erfgoedklapper 2023 wil de Erfgoedcel Waasland deze mogelijkheden tot bij de leerkrachten brengen, en zo erfgoed en onderwijs in het Waasland met elkaar in verbinding brengen.

Alle Wase scholen zullen tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar een exemplaar de Erfgoedklapper 2023 ontvangen.

Ontdek hier de digitale versie van de kalender.

In de pers

Lees hier het artikel dat verscheen in het nieuwsblad.

Luister hier naar het radiofragment dat werd uitgezonden op 31 augustus 2023 om 14 uur en 16 uur op Goldiesradio en radio Seventy Seven in het Waasland.