‘Erfgoeddag maakt school’ was het thema van Erfgoeddag ’22. Op zondag 24 april was er het gekende publieksevenement, terwijl er in de week van 25 t.e.m. 29 april een heuse Erfgoeddag-week voor leerlingen en leerkrachten van het lager en secundair onderwijs volgde.

Evaluatie 

Maar wat nemen we nu mee naar de toekomst en wat niet?  Dat wil FARO uitzoeken met een bevraging voor leerkrachten, organisatoren en erfgoedklasbakken. 

Een vragenlijst invullen kan tot 13 mei. Op deze pagina vind je meer info over de evaluatie door FARO.

Erfgoeddag in het Waasland: spijbelen, hommelles en leerlingen baas

Het mag duidelijk zijn dat Erfgoeddag weer helemaal opleefde in het Waasland. Na de geannuleerde editie van 2020 en de coronaproof editie van 2021, viel er in elke Wase gemeente wat te beleven.  Liefhebbers van tentoonstellingen werden op hun wenken bediend met verschillende expo’s over het schoolleven van vroeger. In een aantal gevallen maakten Wase leerlingen zelf de tentoonstelling. Je kon een muzikale workshop ‘hommel’ gaan volgen of zelf gaan kantklossen. En wandelaars hadden dan weer keuze te over met o.a. een spijbel-, kabouter-, dauw-, en Martinuswandeling.

De Erfgoeddagweek: klasbakken en VIPS

Erfgoeddag editie 2022 breidde uit met een hele week. Leerlingen, leerkrachten en directies plaatsten een week lang – van maandag 25 tot vrijdag 29 april 2022 – erfgoed in het voetlicht op school. Ze ontvingen erfgoedexperts in de klas. Deze ‘erfgoedklasbakken’ brachten gedurende 1 lesuur  een gepassioneerd verhaal of interactieve les. Hier lees je er meer over . Leerkrachten konden met hun klas ook op bezoek gaan bij een erfgoedorganisatie waar ze als VIP werden ontvangen.

Ben je zelf leerkracht?Wist je dat de erfgoedcel al jaren werkt met scholen en rond onderwijs? Op de pagina Educatie zetten we ons aanbod uiteen.

Wil je meer weten over Erfgoeddag en de voorbije edities in het Waasland, neem dan een kijkje op onze afzonderlijke pagina