Erfgoeddag 2019. Ontdek het Wase Erfgoeddagprogramma!

Zondag 28 april: Erfgoeddag in het Waasland

Op zondag 28 april is het weer Erfgoeddag. Ook in het Waasland neem je tussen 10u en 18u helemaal gratis deel aan 43 erfgoedactiviteiten. Je kan in Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Zwijndrecht terecht voor een blik achter de schermen, nieuwe ontdekkingen, spektakel en plezier.

Hoe maakt u het? Op Erfgoeddag polsen we met deze vraag niet naar je gemoedstoestand. Meer nog… het is aan jou om deze vraag te stellen aan vakmannen en -vrouwen. Zij vertellen je hoe zij het maken. Zo ontdek je lang vergeten ambachten of krijg je de knepen van het vak haarfijn uitgelegd. Hun antwoord loodst je binnen in hun wereld waar vakkennis en handigheid centraal staan. Het Waasland kent een grote rijkdom en verscheidenheid in de kunst van het maken. Daarom bracht de Erfgoedcel Waasland alle activiteiten samen in een regionale programmakrant.

Wil je alles leren over dé ambachten van het Waasland of zelf aan de slag gaan? Je vindt ongetwijfeld je gading in het Wase Erfgoeddagprogramma!

Stempelactie ambachtelijke chocolade

Erfgoedcel Waasland beloont 500 Erfgoeddagbezoekers met ambachtelijk gemaakte pralines! Deze lekkernij staat klaar voor wie drie activiteiten bezoekt op zondag 28 april 2019. Hoe ga je te werk? Bezoek een van de 32 Erfgoeddaglocaties in het Waasland. Neem er een stempelkaart mee. Verzamel drie verschillende stempels op evenveel locaties en de pralines zijn helemaal van jou! We brachten de Erfgoeddaglocaties en de plaatsen waar je een volle stempelkaart kan inruilen voor ambachtelijke pralines alvast voor jou in kaart.

Voorbije Erfgoeddag   -   Thema

Wie geïnteresseerd is in de programmabrochures die opgemaakt werden de voorbije jaren, kan deze alsnog bij de erfgoedcel opvragen via [email protected].

2005                                        Gevaar

2006                                        Kleur

2007                                        Niet te schatten

2008                                        Wordt verwacht

2009                                        Vriendschap

2010                                        FAKE!?

2011                                        Armoe troef

2012                                        Helden

2013                                        Stop de tijd!

2014                                        Grenzeloos

2015                                        ERF!

2016                                        Rituelen

2017                                        Zorg

2018                                       Kiezen