Boek nu je Wase klasbak of VIP-activiteit voor Erfgoeddag!

Erfgoeddag nodigt alle leerlingen, leerkrachten en directies uit om een week lang – van maandag 25 tot vrijdag 29 april 2022 – erfgoed in het voetlicht te plaatsen op school. Laat het erfgoed dat dichtbij de leerlingen staat aan bod komen, of ga dieper in op het erfgoed in de buurt. Boek een erfgoedexpert in de klas of word met je klas als VIP ontvangen op een erfgoedlocatie. 

Boek een klasbak

Je weet ongetwijfeld dat tal van musea en archieven een educatief aanbod hebben om ú tegen te zeggen. Tijdens deze Erfgoeddag-week komen zij, en tal van andere erfgoedorganisaties een uurtje naar je klas toe. Gratis, én met een uniek aanbod. Een (erfgoed)expert in je klas kan bijvoorbeeld een gepassioneerd verhaal brengen, een interactieve les met spelelementen presenteren of een interessante debatoefening voeren. Ongetwijfeld biedt dit ook voor jou interessante koppelingen naar tal van algemene leerdoelen en sleutelcompetenties. Spannende verhalen, inzichten en voorbeelden uit de erfgoedpraktijk: niet te missen! 

Word met je klas als VIP ontvangen

“Zo’n kans krijgen we nooit meer, dus we doen mee!” Vanuit dat uitgangspunt ontwikkelen musea, archieven, erfgoedbibliotheken, ambachtslui, heemkringen, enz. momenteel een uniek aanbod voor je klas. Je wordt verwelkomd als vip met een unieke, exclusieve rondleiding of workshop.

Erfgoedwijs

Snuister eens tussen bestaande educatieve erfgoedmaterialen of pakketten. Een overzicht hiervan vind je op Erfgoedwijs.

Over Erfgoeddag

Wil je meer weten over Erfgoeddag en de voorbije edities in het Waasland, neem dan een kijkje op onze afzonderlijke pagina.

Wist je dat de erfgoedcel al jaren werkt met scholen en rond onderwijs? Op de pagina Educatie zetten we ons aanbod uiteen.