Erfgoeddag '23

Op zondag 23 april is het weer zo ver! Op deze hoogdag van de Vlaamse cultureel-erfgoedsector komen alle organisaties samen om de rijkdom, verscheidenheid en het potentieel van het roerend en immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel tot bij het brede publiek te brengen. Dit jaar wordt Erfgoeddag beestig! In meer dan 30 activiteiten in het Waasland ga je op ontdekking doorheen het volledige dierenrijk. Of je nu van lezingen, wandelingen of toneelspelen houdt, er is voor elk beestje wat wils. Markeer 23 april nu al met stip in je agenda! 

Dit was Erfgoeddag 2023!

Wij zijn nog aan het nagenieten van Erfgoeddag: wat een opkomst en erfgoed-enthousiasme. Meer dan 2000 erfgoedliefhebbers bezochten de verschillende Wase activiteiten. Een speciale dank aan alle erfgoedorganisaties, vrijwilligers en partners die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt. Laten we de levendigheid van ons erfgoed blijven vieren en samen bouwen aan een erfgoedrijke toekomst! Blijf op de hoogte van toekomstige erfgoedevenementen en activiteiten in het Waasland via onze website en sociale mediakanalen.

Hieronder vind je een kleine terugblik over hoe Erfgoeddag 2023 eruitzag in het Waasland. Beestig plezierig, verrassend en leerrijk! 

Schattenjagers, verzamel!

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2023 brengt de Erfgoedcel Waasland een nieuwe publicatie uit, getiteld ‘Schatten met pootjes’. Deze eerste editie van de Wase erfgoedkist-reeks bundelt beestig erfgoed uit de dertien heem- en oudheidkundige collectie die het Waasland rijk is.

Neem hier snel een kijkje of haal je gratis exemplaar bij je lokale heemkring, zolang de voorraad strekt.

Nieuwsgierig naar het programma?

Je ontdekt alle Wase activiteiten in onze regionale programmakrant en op  onze agendapagina.  Liever een papieren versie van de krant? Die is binnenkort te vinden  op verschillende plekken in jouw stad of gemeente of bij de Erfgoedcel Waasland. 

Zelf een activiteit organiseren?Je kan nog steeds activiteiten inschrijven. Na controle stromen ze automatisch door naar UiTinVlaanderen, naar de agenda op onze website  en naar UitinWaas. Wil je meedoen? Neem hier een kijkje voor alle nuttige informatie!