WAAHZ! Waas magazine voor cultuur en erfgoed

WAAHZ! is een gloednieuw magazine van Wase bodem. Het wil de lezer verbazen over de vele culturele must-sees en erfgoedparels in het Waasland. WAAHZ! voedt de goesting om in het culturele landschap te duiken via verhalen van bijzondere Waaslanders.

Het gratis blad verschijnt drie keer per jaar: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Het ligt in alle cultuurcentra, bibliotheken en infopunten van het Waasland.

WAAHZ! is een initiatief van Cultuurtuin WAAS en de Erfgoedcel Waasland (deelwerkingen van Interwaas) in nauwe samenwerking met de 10 Wase steden en gemeenten.

Lezen maar!

Vanaf 21 augustus vind je jouw exemplaar van het derde nummer van WAAHZ! in de infopunten van jouw stad of gemeente.

Hou je vast, want dit nummer barst van de cultuurtips en erfgoedparels. 🤩 Vier mee het jubileum van de Mirabrug, duik backstage met acteur Bruno Vanden Broecke, ontdek een authentiek familierecept voor Wase vlaai en leer de geschiedenis achter de Twistkapelletjes!

Heb je de vorige nummers gemist? Niet gevreesd, hier kan je ze online lezen!

Waar vind ik mijn exemplaar?

Haal je gratis exemplaar van WAAHZ! in één van tientallen verdeelpunten in onze regio.

WAAHZ! is gelanceerd

In december 2022 stelden we trots in Stadsmuseum Lokeren het eerste nummer voor van ons regionale cultuur- en erfgoedmagazine WAAHZ!

Het officiële startschot van WAAHZ!


Elk nummer is het resultaat van een hechte samenwerking tussen Cultuurtuin WAAS, de Erfgoedcel Waasland, Interwaas en de lokale besturen Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. We werken daarvoor samen met het team van professioneel magazinemaakster Sophie Coppens.